KURSER och vår filosofi

Grunden i vår filosofi
är en bra relation mellan hund och ägare.

Vår strävan är att förmedla kunskap om hur man bygger upp en bra kommunikation mellan hund och ägare där TRYGGHET i relationen är viktig för ett bra samarbete.

Vi har även genom åren skaffat oss massor av erfarenhet om vad som fungerar i träningen oavsett om hunden ska vara ett sällskap, till jakt eller om målet är att tävla framgångsrikt.

Vi individanpassar även träningen utifrån vilken typ av individ hunden är och vilken arbetsbakgrund den har.

Vi tycker det är viktigt att alla hundar får ett meningsfullt liv där den får vara medlem i sin flock och använda sitt luktsinne i någon form av arbete.

KURSER


- Vi arbetar alltid i små grupper!

- Vi skräddarsyr specialkurser och temahelger efter era önskemål!

- Startdatum uppdateras här på sidan Aktuellt samt på Facebooksidan, men du kan såklart maila eller ringa så får du veta mer om den kurs du är intresserad av!


Grundkurser

Valp vardagslydnad:

Kurs för valpar från 2 månader eller äldre som antingen inte gått valpkurs eller omplacerats och skall träna upp kontakten med den nya ägaren.  Kursen innehåller både teori och praktik, som bl a kontakt och inlärning av sitt/ligg/kom/stanna/förbud i olika situationer samt sådant som våra kursdeltagare gärna vill veta mer om.
Startar kontinuerligt året om.


Hund i hand - Vardagslydnad fortsättning:

Kurs för den som gått valp- eller vardagslydnadskurs. Kursen innehåller fortsatt träning med ökade svårigheter för att få en hund som bättre klarar av störningar i vardagen. Teori varvas med praktik.
Startar vår och höst.


Specialkurser


Personspår, grundkurs:

Kurs för alla hundar, oavsett ålder. Utnyttja hundens naturliga beteende att använda nosen till nytta och nöje för dig och din hund.
Startar under barmarksperioden vid minst 5 deltagare.

Spår – fortsättningskurs:

Förkunskaper: Hunden kan grunderna i spårarbetet.
På kursen går vi igenom:

  • Att spåra på vägar m.m.
  • Att följa ett spår efter en viss person.
  • Att spåra med olika störningar.

Om hunden kan spåra en viss person så är steget inte långt till att spåra ett visst djur vilket är viktigt vid ex. eftersök av skadat vilt.


Leta svamp – specialsök:

Ta din hundkompis till hjälp och låt den använda sin fantastiska nos. Låt hunden få leta efter en speciell doft. Exempelvis kantareller eller någon annan matsvamp.

På kursen går vi igenom:

  • Hur vi lär hunden en speciell doft.
  • Hur hunden ska markera när den hittar.


Apportering/sök och leta:

Apportering - vad kul! Positiv inlärning. Lär din hund apportera - hämta saker - utan bråk och våld. Kul aktivering för hela familjen och till nytta då du t ex tappat något.
Startar under barmarksperioden vid minst 5 deltagare.


Rallylydnad - träna med glädje:

Rallylydnad är en sport som har tagit hundsverige med storm och snabbt blivit omåttligt populär. Sporten bygger på att hund och förare genomför en bana med 12-20 moment beroende på svårighetsgrad. Varje moment illustreras av en skylt som med text och bild beskriver hur övningen ska utföras.

Rallylydnad är en perfekt aktivitet för den vanliga familjehunden och bygger på glädje och samarbete – dessutom är det en underhållande hundsport att titta på. Via träningen ger rallylydnaden dig och din hund en bättre kontakt och du får en hund som är lydig, följsam och samarbetsvillig. En sådan hund fungerar lika bra i hemmiljö tillsammans med familjen som på offentliga platser eller tillsammans med andra hundar. Vår erfarenhet visar också att en hund som får arbeta tillsammans med människor mår bättre och är lyckligare. Då rallylydnad inte är fysiskt krävande passar det också för både äldre hundar och förare.

Startar vår och höst.



Nosework:

En rolig aktivitet för alla hundar och hundägare!

I nosework får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Här får du kunskaper för att göra en rolig aktivitet tillsammans med din hund, vilket stärker både er relation och din hunds självförtroende.

Startar året om vid 5 deltagare.



Agility grundkurs:

En kurs i hur man som nybörjare vänjer sin hund att ta sig upp på/över/igenom olika hinder, lugnt och stilla så att den lär sig hur den ska sätta tassarna. Sen kan man öka farten genom banan och därmed minska skaderisken. Även detta är en rolig aktivitet tillsammans med din hund, vilket stärker både er relation och din hunds självförtroende.

Startar under barmarksperioden vid minst 5 deltagare.